Home > Voorzieningen > Brugge en Oostende studentensteden >Algemene voorstelling

Brugge en Oostende: gezelligheid troef

Brugge en Oostende worden misschien niet in één adem genoemd met de klassieke studentensteden maar hebben niettemin heel wat te bieden, ook voor studenten. Met als bijkomend voordeel dat beide steden kleinschalig, en dus gezellig en familiaal blijven. Brugge is immers heel wat meer dan die historische stad met een rijk patrimonium. De stad beschikte al over een rijke culturele traditie maar het statuut van Europese Culturele Hoofdstad zorgde voor een extra cultureel elan en een gloednieuw concertgebouw. Om nog maar te zwijgen van de vele andere cultuurcentra en concertzalen, sport- en uitgaansmogelijkheden.
 

De Campus Oostende is op zijn beurt alleen al door de locatie op de zeedijk uniek in het Vlaamse onderwijslandschap. Want zeg nu zelf: waar elders kan je tijdens je vrije uurtjes gaan windsurfen, zeilen, kiten of zelfs zonnen op het strand? Straffer nog: waar elders kan je op de campus zelf een kamer huren met zicht op zee? Bovendien zijn er in de directe nabijheid diverse sportfaciliteiten.

Zowel de campus in Brugge als die in Oostende zijn bovendien bijna letterlijk buren van een Kinepolis-complex. Kortom, Brugge en Oostende bruisen…en als KHBO-student zit jij op de eerste rij!

Meer info: www.brugge.be en www.oostende.be