Home > Voorzieningen > Studie- en studentenbegeleiding >Vakinhoudelijke begeleiding

Vakinhoudelijke begeleiding: voor en tijdens je studies

Instap- en vakantiecursussen

Een instap- of vakantiecursus geeft je de mogelijkheid je kennis en vaardigheden van ondermeer het secundair onderwijs wat bij te schaven. Meteen kan je een eerste keer de sfeer opsnuiven, kennis maken met de gang van zaken op je campus en contact leggen met nieuwe vrienden en medestudenten. Daarnaast krijg je ervaring met de manier van doceren in het hoger onderwijs en wordt het eerste ijs gebroken in je contact met de docenten.

Kortom, een instapcursus helpt je niet alleen om kennis te vergaren maar ook om je straks sneller thuis te voelen in je hogeschool.

  • Meer weten over instap- en vakantiecursussen?

Surf via www.khbo.be/opleidingen naar jouw opleiding en klik daar op ‘Instap- en vakantiecursussen’. 

Vragen rond een specifieke vakinhoud

Indien je vragen zou hebben rond de vakinhoud van een specifiek vak, dan kun je altijd contact opnemen met de docent. Door extra uitleg of extra oefeningen, zelfstudiemateriaal,… ben je hopelijk op de goede weg geholpen. Sommige docenten zetten ook oefeningen, voorbeeldexamens, extra informatie,… op Toledo. Ga er dus zeker even in grasduinen! Vergeet ook niet dat overleg met medestudenten heel verhelderend kan werken! 

  • Meer weten over welke ondersteuning jouw opleiding specifiek biedt?

Surf via www.khbo.be/opleidingen naar jouw opleiding.

Supplementaire sessies, cursussen, software, proefexamens,...

Sommige departementen bieden sessies, cursussen, software,… aan wanneer je voorkennis of vaardigheden voor een bepaald vak onvoldoende blijken. Ook worden in sommige departementen proefexamens georganiseerd. Door deze ernstig te nemen, check je of je goed bezig bent. 

 

Contact