Home > Over KHBO >Associatie KU Leuven

De Associatie KU Leuven

Logo Associatie K.U.Leuven

De KHBO maakt deel uit van de Associatie KU Leuven. Die associatie is met in totaal bijna 100.000 studenten en vestigingen in 23 Vlaamse steden de grootste in Vlaanderen. Dankzij deze associatievorming kunnen de partners opleidingen van hoge kwaliteit aanbieden in het kader van de Europese bachelor-masterstructuur.

De samenwerking maakt het voor studenten makkelijker om een studietraject uit te stippelen dat het best bij hun belangstelling en mogelijkheden aansluit. Overstappen naar een andere studierichting, verder studeren voor een master na het behalen van een bachelordiploma, het volgen van een voortgezette opleiding,… binnen de associatie is dit allemaal mogelijk. En dankzij het ruime netwerk van buitenlandse partners is dit niet alleen in Vlaanderen mogelijk, maar in heel Europa.

De opleidingen van de Associatie KU Leuven staan open voor internationale samenwerking. De Associatie bevordert de participatie van haar leden in de Europese netwerken van hoger onderwijs, onderzoek en dienstverlening, evenals in de internationale netwerken op het gebied van kwaliteitszorg en accreditering. Op het gebied van de internationale samenwerking ontwikkelen de ondersteunende diensten gemeenschappelijke strategieën om de Bolognadoelstellingen te bereiken.

Meer info

 

Databank met alle opleidingen en overstapmogelijkheden