Home > Over KHBO > Nieuws > 2007 >Studenten houden gezondheidsdagen

Studenten voedings- en dieetkunde organiseren gezondheidsdagen

Derdejaarsstudenten van de opleiding voedings- en dieetkunde van de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO) organiseren zogenaamde gezondheidsdagen in twee Brugse secundaire scholen. Opzet daarvan is de leerlingen op een leuke en leerrijke manier kennis bij te brengen over een gezond ontbijt, gezonde tussendoortjes en – in het algemeen – een gezonde levensstijl.

Het project kadert in de maatschappelijke dienstverlening onder de vorm van een keuzepakket in het derde en laatste jaar voedings- en dieetkunde, met name gezondheidsvoorlichting en –opvoeding. Een eerste gezondheidsdag vond al plaats in K.A. Vijverhof in Sint-Michiels Brugge. Daar werden de leerlingen o.m. getrakteerd op een gezond ontbijt, film, kookvoorstelling, quiz en sportief educatief spelletje. Ze werden ook geconfronteerd met de gevolgen van overmatige consumptie van fastfood. Na afloop konden de 5 studenten van KHBO nagenieten van de lofbetuigingen van een laaiend enthousiast lerarenkorps.

Op 16 en 23 oktober volgen nog twee gezondheidsdagen in O.L.V.-Hemelvaart in Sint-Andries Brugge. Ook daar maken de leerlingen op een speelse manier kennis met de actieve voedingsdriehoek. In totaal gaat het om een tachtigtal leerlingen uit het tweede middelbaar. Ze krijgen o.m. uitleg over het belang van fruit, melkproducten en lichaamsbeweging.

De gezondheidsdagen in O.L.V.-Hemelvaart, Doornstraat 3 te Sint-Andries Brugge, vinden plaats op de dinsdagen 16 en 23 oktober, telkens van 10.20 tot 12 uur.

Verdere info:
Dieter Hermy, student KHBO
0493 77 43 15
dieter.hermy@student.khbo.be