Home > Over KHBO > Nieuws > 2007 >Cultural Awareness Conference

Cultural Awareness Conference

In het Provinciaal Hof op de Brugse Markt vindt op donderdag 15 en vrijdag 16 februari de ‘Cultural Awareness Conference’ plaats. Het gaat om een organisatie van het departement Handelswetenschappen & Bedrijfskunde van de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO). Bedoeling is om de studenten office en bedrijfsmanagement bewust te maken van de culturele verschillen bij contacten in het bedrijfsleven.

Het is de bedoeling dat studenten verder leren kijken dan hun eigen vertrouwde omgeving zodat ze open leren te staan voor andere culturen en gewoonten. Het buitenland kan immers heel dichtbij maar toch verrassend nieuw zijn. Het is voor studenten dan ook belangrijk te weten wat bijvoorbeeld Fransen of Britten belangrijk vinden, en hoe zij ons zien.

De conferentie heeft daarom een uitgesproken internationaal karakter met sprekers uit Frankrijk, Groot-Brittannië en Portugal. Jean-Philippe Bottin leert hen de Fransen van nabij kennen, daarbij geholpen door Johan Dedeyne. David Taylor heeft het over de Engelsen en hun cultuur terwijl Boguslawa Sardinha de Zuiderse culturen onder de loep neemt. Zij ruilde Polen voor Portugal en ondervond persoonlijk hoe belangrijk het is om een nieuwe cultuur te doorgronden.

Andrew Leyden en Linda Vandevelde werken voor een internationaal advocatenkantoor en ervaren dagelijks wat culturele verschillen met zich brengen. En tot slot wordt met Jean-Pierre Schills en Jean-Pierre Jacques ook over de eigen taalgrens gekeken. Want ook in eigen land zijn er culturele verschillen.