Home > International > Other international initiatives >International Business Game

International Business Game (Bedrijfsmanagement en Office Management)

In het tweede semester spelen de studenten Office Management een Business Game samen met de studenten Office Management van een Parijse school. De studenten worden ingedeeld in gemengde teams die elk een virtueel bedrijf leiden. De bedrijven moeten een strategie bepalen, investeren, produceren, reclame maken om omzet te halen, enz. Uiteraard moeten de beslissingen gemeenschappelijk genomen worden en dus moet er over en weer gecommuniceerd worden via e-mail en skype om overleg te plegen. Na elke ronde worden de resultaten van de bedrijven gepubliceerd zodat elk bedrijf weet wat de concurrenten doen en eventueel zijn eigen beleid kan bijsturen. De laatste ronde van het spel wordt in Parijs of in Brugge gespeeld. Dan ontmoeten de studenten elkaar voor het eerst in levende lijve en bezoeken ze samen de gaststad.
Een interculturele ervaring waarvoor teamspirit en vreemde talen nodig zijn.

Een soortgelijke ervaring wordt het voor de studenten Bedrijfsmanagement (optie Accountancy - Fiscaliteit): zij spelen in de loop van het vierde semester een op hun maat gemaakt business game samen met Finse studenten door gebruik te maken van skype en e-mail. De internationaal samengestelde teams vertegenwoordigen elk een bedrijf op een concurrentiële markt. Aan de hand van een reeks indicatoren wordt bepaald welk bedrijf het best scoort ten opzichte van de concurrenten.

Dit business game is niet alleen gericht op het professioneel leiden van een bedrijf, maar ook de interactie met de medewerkers, en dan nog in een andere taal en van een andere nationaliteit, is meteen een goede oefening voor het ontwikkelen van professionele, persoonlijke en interculturele vaardigheden.