Home > Opleidingen > Master > Elektromechanica > Programma >Studieduur en traject

Studieduur en traject

proefstand ventilator
proefopstelling ventilator

Na het behalen van je academische bachelor Industriële Wetenschappen Elektromechanica start je met de éénjarige masteropleiding. Binnen Elektromechanica heb je de keuze uit twee afstudeerrichtingen: Elektromechanica en Luchtvaarttechnologie. Je kunt echter ook kiezen voor de afstudeerrichtingen Hernieuwbare Energie en Automatisering binnen de opleiding Elektrotechniek. Samengevat:

 

Master Industriële Wetenschappen en Technologie Elektromechanica

elektromechanica:

  • de opleiding met de ruimste toekomstmogelijkheden

luchtvaartechnologie:

  • vooral gericht naar de lucht- en ruimtevaartindustrie

Elektromechanica biedt je de ruimste toekomstmogelijkheden omwille van zijn brede basis. Er zijn niet alleen grote toekomstmogelijkheden in de industrie maar ook in de openbare sector, dienstensector, onderzoek, opstarten eigen bedrijf,… . In het masterjaar brengt de masterproef je in contact met de reële ingenieurswereld. In samenwerking met de industrie of een onderzoeksinstelling werk je een concreet probleem uit.

De afstudeerrichting luchtvaarttechnologie is industriegericht en verloopt in nauwe samenwerking met de Vlaamse luchtvaartbedrijven. Vlaanderen wil namelijk een belangrijke partner worden in een branche waar men een verdubbeling van het luchtverkeer verwacht tegen 2015. Na een stevige basis die je de werking van een vliegtuig en ruimtetuig bijbrengt, maak je kennis met de laatste technologische evoluties in de lucht- en ruimtevaart. Je komt later immers terecht in een sector waar men nood heeft aan hooggeschoolden voor het beheer, de operaties, de productie, de toelevering en de organisatie van specifiek onderhoud. De Europese dimensie van de opleiding is hier uitermate belangrijk. 

 

De afstudeerrichting Hernieuwbare Energie binnen de opleiding Elektrotechniek geeft je de mogelijkheid dieper in te gaan op de grootste uitdaging van deze eeuw: hoe kunnen we de olie vervangen.

 

De afstudeerrichting automatisering laat je dan weer kennis maken met technieken om processen automatisch te laten verlopen.