Home > Over KHBO > Nieuws > 2011 >HR Officer nieuw keuzetraject binnen office management

HR Officer nieuw keuzetraject binnen office management

Reportage in Campus TV op Focus en WTV

KHBO en KATHO slaan de handen in elkaar om in te spelen op de grote vraag in het bedrijfsleven naar medewerkers gespecialiseerd in human resources management. Beide hogescholen bieden vanaf september 2011 immers in de opleiding office management het gloednieuwe keuzetraject HR Officer aan. Beide hogescholen ontwikkelen samen het opleidingsprogramma en ook de docenten die verantwoordelijk zijn voor een bepaald opleidingsonderdeel zullen zowel in de KHBO als in de KATHO lesgeven.

Met een diploma van HR Officer zijn de afgestudeerden gewapend om een belangrijke rol te spelen op de hr-afdeling in profit- en not-profitorganisaties of om aan de slag te gaan in een wervings- en selectiekantoor, sociaal secretariaat, vakbond... De studenten krijgen een bedrijfsgerichte opleiding met uiteraard veel aandacht voor alle aspecten van human resources management. Opleidingsonderdelen zoals HR Basics, human talent management, arbeidsmarkt en -actoren, HR tools & e-HRM, HR and employer branding, personeelsadministratie, sociaal recht, bedrijfspsychologie vormen de kern van dit keuzetraject.

Daarnaast krijgen de studenten een praktische vorming door de werkveldoriëntatie en door de medewerking aan de hr-afdeling van een oefenfirma. Een uitgebreide stage in een hr-omgeving sluit de opleiding af. Uiteraard komen ook andere aspecten aan bod die een HR Officer zeker nodig zal hebben: communicatietraining in het Nederlands, Frans en Engels, alsook het verwerven van essentiële ICT skills. Vakdomeinen als economie, burgerlijk en handelsrecht, boekhouden en marketing… geven een bredere of specifiekere kijk op het bedrijfsleven.

Er zijn bovendien plannen om in 2012 de opleiding ook aan te bieden via afstandsonderwijs.

Meer info