Home > Over KHBO > Nieuws > 2009 >KHBO in de lift

KHBO in de lift

De Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO) telt al 13% meer nieuwe inschrijvingen van eerstejaars in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee neemt de studentenpopulatie van de hogeschool nu al voor het zesde jaar op rij toe. Op maandag 14 september gaat het nieuwe academiejaar van start met wellicht zo’n 3.800 studenten.


De stijging doet zich voor in de departementen Lerarenopleiding (+ 30%), Gezondheidszorg (+20%) en Industriële Wetenschappen & Technologie (+ 11%). Het departement Handelswetenschappen & Bedrijfskunde blijft stabiel maar dat departement kende de jongste jaren een opmerkelijke stijging van het aantal studenten.


De grootste toename doet zich dus voor in het departement Lerarenopleiding, en dat geldt voor alle drie basisopleidingen: secundair onderwijs (+ 33%), lager onderwijs (+ 28%) en kleuteronderwijs (+24 %). Opvallendste stijgers in het departement Gezondheidszorg zijn ergotherapie (+ 64%), verpleegkunde (+ 55%), vroedkunde (+ 40%) en revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (+ 30%). Binnen het departement Industriële Wetenschappen & Technologie zijn dat de professionele bachelors in chemie (+ 31%) en luchtvaart (+ 22%) en de academische bachelor in bouwkunde (+ 26%).