Home > Departementen > Handelswetenschappen en bedrijfskunde > Praktische informatie >Campusfaciliteiten

Campusfaciliteiten

Leslokalen en auditoria

Centraal bevindt zich het atrium met een monumentale trappenhal die leidt naar de drie verdiepingen waar de meeste lesactiviteiten plaatsvinden. Aan de rechterzijde van die trap vind je de meeste leslokalen in de 3 blokken (kant Xaverianenstraat).

De campus beschikt ook over een auditorium met 650 zitplaatsen, door akoestische scheidingswanden opsplitsbaar in drie auditoria van resp. 350 en 2x 150 zitplaatsen.

Catering

Onder het auditorium bevindt zich een zelfbedieningsrestaurant met 400 zitplaatsen. Aansluitend bij het restaurant is er een ruim, zuidgericht terras. Het aanbod omvat warme maaltijden, snacks, broodjes, salades en vegetarische schotels. De catering is uitbesteed aan Sodexo.

Daarnaast zijn er in de cafetaria en op diverse andere plaatsen op de campus automaten aanwezig met dranken en versnaperingen.

Zoek je iets buiten de campus, dan vind je beslist je gading, want in de directe omgeving zijn er meerdere eetmogelijkheden, van frieten over pizza tot chinees.

Voorzieningen

In de centrale hal bevinden er zich, gespreid over de verdiepingen, twaalf half afgesloten werk- en zithoeken met tafels voor de studenten, samen goed voor een 200 zitplaatsen. Op al die plaatsen is er stroomvoorziening voor laptops.

Op verschillende plaatsen staan er kopiemachines ter beschikking. 

Op het gelijkvloers in de centrale hal is er een geldautomaat aanwezig.

Centraal op het gelijkvloers bevindt zich de ACCO-campusshop waar je cursussen, studieboeken, opleidingsgebonden materiaal (vb. schorten, klompen, stagemappen,…) en klein kantoormateriaal kan aankopen.

Op het campusterrein zijn er geen peda’s of kamers. Aarzel niet om hiervoor één van de STUVO-medewerkers aan te klampen of meteen de (Xaverianen)straat over te steken en hen in Rijkenheem op te zoeken.

Bibliotheek en studielandschap

Aan de kant Expresweg bevindt zich, van buitenaf herkenbaar aan de grote glaspartij, de bibliotheek met het studielandschap en ruimtes waar studenten individueel of in groep zullen kunnen werken. In totaal zijn er ruim 300 werkplekken, uitgerust met 42 pc’s voor vrij gebruik door studenten die niet over een eigen laptop beschikken. Er zijn daarnaast voldoende stroomaansluitingen voor laptops. In de hele ruimte is draadloze toegang tot het internet beschikbaar. De collectie is elektronisch beveiligd.

Er zijn lokalen voor groepswerk, faciliteiten om te kopiëren en een zithoek waar binnen- en buitenlandse kranten en tijdschriften ter beschikking liggen. In de bibliotheek is er een audiovisuele werkruimte aanwezig waar beeldmontages en dergelijke mee gemaakt kunnen worden of waar je audiovisueel materiaal kan ontlenen voor (stage)opdrachten.

Laptops en draadloos internet

Op alle voor de studenten toegankelijke plaatsen binnen het gebouw kan draadloos worden gesurft. Op heel wat plaatsen is er stroomvoorziening voor laptops.

Bij sommige opleidingen moet je over een eigen laptop beschikken. De KHBO doet een aanbod van heel degelijke laptops die je tegen een studentvriendelijke prijs kunt aankopen. Voor meer info : www.khbo.be/laptopproject.

Je kan bij STUVO financiële hulp vragen als de aankoopsom van een laptop jou echt te hoog is om bijvoorbeeld in één keer te betalen.

Studietrajectbegeleiders en studentenvoorzieningen

De studie- en trajectbegeleiders vind je in hun gezamenlijk werklokaal B001 op het gelijkvloers van blok B.

De medewerkers van de Studentenvoorzieningen STUVO ontmoet je regelmatig op de campus. Maar voor gerichte vragen steek je toch best even de (Xaverianen)straat over. Je vindt er de STUVO-medewerkers in hun kantoor in het paviljoen Rijkenheem.

Recreatie

Met uitzondering van woensdag- en vrijdagnamiddag kan je elke dag van 9 tot 17 uur voor een gastvrij onthaal terecht in de living van het paviljoen Rijkenheem dat STUVO aan de overzijde van de Xaverianenstraat uitbaat. Er wachten je gezelligheid en medestudenten. Je kan er een spelletje spelen op de kickertafel, een krant lezen, een leuke babbel hebben… De nieuwe KHBO-campus is trouwens een distributiepunt voor de gratis krant Metro.

Naast de cafetaria, Rijkenheem en de zithoeken op de verschillende verdiepingen, is er ook een tennisclub die je graag ontvangt. Studenten kunnen gebruik maken van de tennisterreinen die TC Sint-Michiels uitbaat aan de overzijde van de Xaverianenstraat. Als student of personeelslid kan je voor amper € 10 KHBO-lid worden, met beperkte speelmogelijkheden (o.a. niet in de schoolvakanties) of krijg je een interessante korting van 33% als je volwaardig lid wil worden.

Kinepolis bevindt zich op 5 minuten met de fiets of 15 minuten te voet van de nieuwe campus.